' Kostnad för magsäcksoperation | Cavalio

Kostnad för magsäcksoperation

Överviktsoperation privat

Det är ett stort beslut att välja att opererera sig vad det än gäller. En del att ta ställning till är kostnaden, som kan tyckas stor för en sådan här operation. Vad som är bra att tänka på är att det här är en förändring som ska ge dig bättre hälsa under resten av livet. Samtidigt är det bra att komma ihåg att det oftast inte är så komplicerat att lägga upp en betalningslösning med banken.

Vad är det totala priset?

Vi tycker att det ska vara enkelt att förstå direkt hur mycket man betalar så vi har ett fast pris för allt. Det är 82 800 kronor.

Vad betalar du för?

Operationen är den överlägset största delen med 77 800 kronor. Där ingår också de dagar du är på Ersta sjukhus i samband med operationen och även fem års uppföljning med de behandlare du redan har lärt känna.

Utredningen inför operationen står för resterande 5 000 kronor. Det här är de inledande samtalen där du träffar dietist, översiktssköterska och kirurg.

Hur löser du finansieringen?

Cavalio har valt att inte ha någon egen lösning för finansiering då vi vill fokusera på själva vården. Vi tror att etablerade lösningar är det tryggaste och mest bekväma sättet för dig att lösa den saken.

Bankerna är bra på att hjälpa till med lån inför operationer. Vi hjälper dig gärna med eventuella frågor du har om att ta banklån.

Här är länkar direkt till några av de banker tidigare kunder har använt:

Nordea
SEB
Swedbank
Handelsbanken

Billigare betala genom arbetsgivaren

En fantastisk möjlighet som allt fler får upp ögonen för är att lagen tillåter att du betalar för vissa operationer genom arbetsgivaren. Det kallas löneväxling eller bruttolöneavdrag och går ut på att företaget kan stå för en del av eller hela operationen mot att du under en period får en lägre lön.

Ren konkret är vinsten för dig att du betalar mindre skatt på de pengar som går till operationen. Tänk dock på att din a-kasseersättning, pension, sjukdomsgrundande inkomst och liknande kan blir lägre under den här perioden.

För företaget kostar det inget alls förutom den extra administrationen – de betalar till och med lägre arbetsgivaravgifter. Det räknas som personalvård och tanken är förstås att företaget har mycket att vinna på att hjälpa anställda till bättre hälsa.

Det lättaste sättet att undersöka om det här fungerar för dig är att prata med din närmaste chef som kan se till att frågan tas upp i företagets styrgrupp.

Reglerna om bruttolöneavdrag gäller även för egenföretagare.

Du kan läsa mer på Skatteverkets hemsida där du även kan skicka mailfrågor. Du kan också ta kontakt direkt med en handläggare på 0771–567 567.

Har du fler frågor?

Skicka ett mail till info@cavalio.se eller ring 08-410 097 62 så hjälper vi dig.

"Kostnad